Novosti

Razlika između kreme, voska i gela za kosu

Jeste li znali da su prvi proizvodi za oblikovanje kose nastali 1948. godine u Illinoisu u Sjedinjenim Američkim Državama, no svoj puni sjaj pokazali su osamdesetih godina dvadesetog stoljeća.

Danas smo okruženi tržištem koje nudi pregršt raznih proizvoda za oblikovanje kose, no kako odabrati onaj pravi? Kako znati razliku između kreme, voska i gela za kosu?

Odabir pravog proizvoda za stiliziranje nije lak, te ponekad djeluje pomalo zbunjujuće no mi ćemo vam otkriti tajnu na koji način napraviti razliku između njih.

Koje su prednosti gela za kosu?

Kada je vašoj frizuri potrebno snažno učvršćivanje onda je gel za kosu pravi odabir! Od kreiranja različitih modernih frizura do održavanja teksture kovrča. Odličan je izbor za sve duljine kose te ga je najbolje nanositi kada je kosa još uvijek vlažna, a ne u potpunosti suha. 

Nakon pranja prosušite kosu ručnikom te malu količinu gela protrljajte kroz dlanove i ravnomjerno rasporedite na svojoj kosi. Pripazite da ne pretjerate s količinama, jer tanka je linija između zanosne i ljepljive frizure.

Na tržištu postoje dvije verzije: za jako i lagano učvršćivanje kose ovisno o potrebama vaše kose. 

Korištenje gela za kosu vam omogućuje da nakon stiliziranja, kosu prosušite fenom. Zaštitni film koji gel stvori oko vlasi kose umanjuje oštećenja uzrokovana vrućim zrakom tijekom sušenja.

Subtil gel za kosu 100 ml

Kada koristiti vosak za kosu?

Za razliku od gela koji je proizvod na bazi vode, vosak ima nešto masniji sastav i gušću strukturu. Vosak za kosu ne preporučuje se osobama koje imaju tanku i suhu kosu jer će kosa još više izgubiti na volumenu i vosak će još samo dodatno naglasiti negativne osobine. Nanosite ga na potpuno suhu kosu za maksimalan učinak.

Voskovi, u svom pravom obliku, imaju dvije zajedničke stvari: ne stvrdnjavaju se tijekom vremena i obično imaju sjajnu završnicu.

Za oblikovanje frizure voskom nije potrebna velika količina proizvoda. Dovoljno je uzeti količinu proporcionalnu veličini graška. Budite oprezni, jer ako nanosite prevelike količine voska, on će se neravnomjerno rasporediti što će vam samo otežati oblikovanje kose. Uvijek je lakše dodati nego oduzeti – zar ne?

label.men Max Wax vosak za kosu 50 ml.

Kada odabrati kremu za kosu?

Krema za kosu obično daje vašoj kosi srednje do vrlo čvrsto učvršćivanje i može kosi dati prirodan mat izgled ili dodati dašak sjaja. Zbog toga su kreme za kosu najraznolikiji proizvodi za kosu koji se mogu preporučiti za praktički svaku frizuru.

Kreme se općenito sastoje od ulja i aminokiselina koje daju snažan, ali fleksibilan, prirodan izgled. Neki djeluju i kao regenerator pomažući pri dodavanju vlage kosi.

Prednost korištenja kreme je ta da se može nanijeti na vlažnu i suhu kosu. Stoga ako ste u žurbi, krema za kosu je proizvod za stiliziranje koji će vas spasiti!

Prije nanošenja, kremu lagano zagrijte i aktivirajte među dlanovima te ćete na taj način omogućiti da ju ravnomjerno rasporedite po kosi.  Nakon nanošenja na vama je samo da oblikujete kosu prema svojim željama, a krema će vam pomoći u postizanju toga, bilo da želite prirodan izgled ili čvrstu frizuru.

Duljina i tekstura vaše kose olakšat će vam izbor pravog proizvoda za stiliziranje. Za kratku, tanku kosu kojoj je potrebna čvrsta tekstura, jaki gel je pravi izbor. Što je kosa duža to vam daje više mogućnosti izbora proizvoda ovisno o tome koliko joj volumena želite dati. 

Ako imate prorijeđenu kosu svakako izbjegavajte proizvode koji će je dodatno otežati.

Posjetite nas u našoj trgovini ili nas kontaktirajte za sve upite koje imate. Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja!