Novosti

Odaberite boje za vaš salon: Najbolji savjeti i uobičajene pogreške koje trebate izbjegavati

Stil i uređenje salona je ono prvo što vaši klijenti primijete na ulasku u vaš salon. Klijenti su sve zahtjevniji te traže kvalitetu i stručnost, a uz sve to traže udobnost i zadovoljstvo koje salon nudi. Iz tog razloga projektiranje i uređenje frizerskog salona ne možete prepustiti slučaju. Boja zidova i namještaja, odabrani materijali i uzorci – sve to je ono što čini razliku. U nastavku saznajte koje uobičajene pogreške trebate izbjegavati te kako urediti salon da bi on bio što ugodnije mjesto za vaše klijente.

Kako odabrati najbolju boju za svoj salon?

Salon mora biti ugodno mjesto koje odiše toplinom kako bi se klijenti osjećali što opuštenije. Okolina se stoga mora prilagoditi svim uvjetima koje klijent zahtjeva. Ako su vam ciljna skupina mladi ljudi koji prate trendove onda vaš salon treba biti uređen s modernim namještajem i živahnim dekorom. Ako je tip klijenata sofisticirana ženska publika onda imidž salona mora pratiti to.

S obzirom na boje, valja istaknuti da svaka boja ima drugačiji učinak na naš mozak i na emocionalne promjene, pa zapravo možemo govoriti o „psihologiji boja“. Evo kako utječu na emocije i raspoloženje te kako ih koristiti za dobrobit salona.

BIJELA: Glavna boja svjetlosti. Povezana s čistoćom, sigurnošću i mirom. Shvaćena kao sinonim savršenstva.

PLAVA: Hladna boja koja ulijeva povjerenje i sigurnost.

ŽUTA: Boja sunca, prenosi pozitivnost i optimizam. Potiče kreativnost i energiju.

ZELENO: Označava spokoj i svježinu. Ovisno o brojnim nijansama, ona može poprimiti različita značenja: tamnija i duboka obično se povezuju s prestižom i bogatstvom, dok svjetlija izaziva smirenje i opuštanje.

CRVENA: Boja energije, vatre, provokativna, izvrsna za plijenjenje pozornosti.

LJUBIČASTA: Prava mješavina između strasti crvenog i mirnoće plavog dočarava misterij i duhovnost. Nijanse lavande odišu romantikom.

NARANČASTA: Bujnost, zabava i vitalnost. Zrači ugodom i vedrinom.

CRNA: Univerzalni simbol elegancije & glamura, crna boja daje dubinu, snagu i definiciju svakom prostoru.

SMEĐA: Boja zemlje, prenosi osjećaj stabilnosti i trajnosti, njezine nijanse jasnije, bliske okeru i cigli, pozitivno su povezane s nečim luksuznim.

Na što trebate obratiti pozornost prilikom odabira boja?

Prilikom odlučivanja o bojama morate uzeti u obzir veličinu prostorije. Hladniji tonovi imaju sposobnost reflektiranja više svjetla te vizualnog povećanja prostorije. Tamnije nijanse i crveni tonovi imaju osjećaja topline i skupljanja pa će prostoriju učiniti vizualno manjom.

Za podizanje stropova trebaju se koristiti hladne i neutralne boje, a umjesto toga, za spuštanje visokih stropova pomoći će nijanse zelene, plave, smeđe i crvene.
Treba biti pažljiv prilikom odabira boja jer naše oči različito percipiraju boje ovisno o svjetlu i kontekstu u kojem se nalaze.

Koja boja namještaja je prava za vaš salon?

Potrebno je uskladiti izgleda i boju prostora s namještajem i stilom salona kojem težite. Ako je stil suvremen i moderan dopuštene su sve boje iako se preporučuje odabrati boje koje su neutralnije. Ako je stil salona klasičan najčešće se odabiru tamnije nijanse kao što su oker žuta, tamnocrvena, smaragdno zelena kako bi dale sofisticiran izgled. Rustikalan stil salona odličan je za tople nijanse narančaste, žute te boje opeke. „Nordijski stil“ zahtjeva zasjenjene boje poput sive i maslinasto zelene koje će se idealno slagati uz čelični namještaj i minimalizam.

Velik izbor boja & uzoraka donosi vam Maletti namještaj. Omogućit će da vaš salon bude uređen s ukusom i kvalitetom. Pregršt raznih skajeva daju vam slobodu da dizajnirate prostor kako ste zamislili. No u uređenju prostora Maletti tvrtka nikako ne zaboravlja na prirodu i ekologiju. Svi materijali su reciklirajući i ekološki održivi. Uz divan dizajn, kvaliteta i dugotrajnost su stavljeni na prvo mjesto.

Svi saloni koji njeguju osjećaj za trendove i ljepotu biraju Maletti, budite i vi ti.