Novosti

Najbolji šampon za kosu – pomoć i savjet za odabir

Djevojka pere kosu sa ženskim šamponom za kosu.

Izabrati najbolji šampon za kosu za vaše potrebe nije lako. Tržište je prepuno raznih šampona sa raznim namjenama, što može zbuniti i otežati odabir odgovarajućeg šampona. A to može biti razlika između zadovoljstva lijepe i zdrave kose i razočaranja kose koja izgleda beživotno i nezdravo. Kod njege kose najbolji rezultati se postižu kad se šampon za kosu koristi u kombinaciji sa regeneratorom. Prvo se kosa opere šamponom s tim da je naglasak na tjemenu, pa se zatim nanosi regenerator za kosu sa naglaskom na samim vlasima i vrhovima.

Bilo da tražite muški ili ženski šampon, izbor odgovarajućeg šampona biti će užitak ako znate što trebate tražiti. Prvo što trebate znati je kakvo vlasište imate. 

Label-m šamponi za kosu u malim bočicama.

Šamponi za masnu kosu

Masno vlasište je okarakterizirano većim izlučivanjem lojnih žlijezda na tjemenu. Ako vam se kosa masti već dan nakon pranja, vlasište je masno. Može se pojaviti i perut koja zbog masnoće prianja za kosu. Za masnu kosu treba izbjegavati hidratizirajuće šampone. Kod masne kose postižu se šamponima za dubinsko čišćenje, volumen i jačanje. Kod pranja šampon za masnu kosu treba umasirati u samo vlasište. Ako imate masno vlasište, a suhe vrhove potrebno je nakon pranja kose koristiti hranjivi i hidratizirajući regenerator za kosu za najbolje rezultate.

Šamponi za suhu kosu

Obilježja suhog vlasišta mogu biti prhut i svrbež. Samo tjeme može imati osjećaj stezanja, pogotovo nakon pranja. Kao generalno pravilo kod proizvoda za kosu treba izbjegavati proizvode koji sadrže sulfate i parabene. Kod suhog vlasišta to posebno vrijedi za sulfate koji imaju isušujući učinak. Najbolji šampon za suhu kosu je hidratizirajući. Ako vam je vlasište jako suho bilo bi dobro uzeti specijalizirani šampon za suho vlasište i kosu.

Sapphire šampon za kosu za volumen.

Specijalizirani šamponi po tipu kose uvijek su dobar odabir s obzirom na vaše potrebe. Za kovrčavu kosu hidratizirajući šamponi za kosu i oni koji su namijenjeni kovrčama uvijek u dobro došli.

Za tretiranu i obojenu kosu postoje posebni šamponi koji jačaju oštećenu kosu. Više savjeta pronađite u našem blogu o tome kako očuvati boju kose.

Za ravnu i izrazito tanku kosu šamponi za volumen mogu učiniti veliku razliku.

Uvijek je dobro konzultirati se sa vašim frizerom kako bi najbolje odredili koji tip kose i vlasišta imate. Dodatna stvar su prirodni šamponi za kosu s kojima ne dolazi do oštećenja kose. Odabirom prvog šampona vaša kosa će biti zdrava, a sa zdravljem dolazi i ljepota. Posjetite nas u našem prodajnum salonu i frizerskom salonu te nas kontaktirajte za sve dodatne savjete i pomoć oko odabira šampon za kosu i ostalih proizvoda za njegu kosu.