Novosti

Kako se koristi maska za kosu?

Kako se koristi maska za kosu

Maske za kosu postaju omiljeni saveznici i neizostavni dio njege kose. Dubinski njeguju i obnavljaju kosu u samo nekoliko minuta, a širok spektar sastojaka omogućuje različitim tipovima kose da pronađu onu pravu za sebe.

Koraci za savršenu rutinu njege kose

Maske za kosu ćete vrlo lako uvesti u svoju rutinu njege kose, a kosa će vam biti neizmjerno zahvalna.

  1. Operite kosu svojim omiljenim šamponom te ju isperite. Neka korištenje maske bude zadnji korak u procesu pranja kose.
  2. Nanesite masku na cijelu površinu kose, od sredine kose prema vrhovima. Nemojte nanositi masku na korijen kose.
  3. Ostavite masku da se upije i pokaže svoju puninu te djelotvornost. Na svakoj maski napisana su uputstva o vremenu koje je preporučeno za ostavljanje maske na kosi.
  4. Nakon isteka vremena isperite masku s toplom vodom. Pazite da ne bude prevruća kako ne bi dodatno isušili i oštetili vlasište.
  5. Prosušite kosu sušilom i nastavite uobičajeno stiliziranje.

Prednosti korištenja maske za kosu

Puno je benefita korištenja maske za kosu, a oni se razlikuju ovisno o sastojcima i vašem tipu kose. Općenito govoreći, prednosti korištenja maske za kosu su:

  • Dodatna hidratacija
  • Obnavljanje kose oštećene korištenjem toplinskih uređaja
  • Vraćanje izgubljenog volumena
  • Smanjeno lomljenje i oštećenje kose
  • Održavanje boje postojanom

Maske za suhu i oštećenu kosu

Kosa vam se pretjerano lomi te je izgubila sjaj i oštra je na dodir? Vašoj kosi nedostaje hidratacija koja kosi daje elastičnost i sjaj. Pretjerano korištenje toplinskih uređaja, često izlaganje suncu i kemijskim tretmanima za kosu negativno utječu na njen izgled. No, bez brige mi imamo rješenje! Maske za kosu koje će u samo nekoliko minuta nahraniti vašu kosu i učiniti ju ponovno zdravom i njegovanom.

Sjajna i očuvana kosa na djevojci koja je koristila masku za kosu.Maske za obojenu kosu

Obojena kosa može biti osjetljivija i sklonija oštećenju nego prirodna kosa, stoga je važno odabrati masku koja će joj pružiti dodatnu njegu i zaštitu. Maska za obojenu kosu obično sadrži sastojke koji pomažu u zaštiti boje kose, poput UV filtera koji pomažu u sprječavanju izbljeđivanja boje.

Dodatna hidratacija i regeneracija je ono što trebate tražiti u maskama za obojenu kosu. Sastojci poput keratina, arganovog ulja ili meda su oni koji će pomoći u tome.

Uz sve dobrobiti koje će vam donijeti odabir prave maske za kosu, ona će svakako produžiti i trajanje vaše boje kose.

Maske za kosu koja ima problema s frizzy efektom

Imate problema s neukrotivom kosom i frizzy efektom? Uvedite u svoju rutinu maske za kosu koje će vas zaštititi od vlage tj. frizzy efekta. Važno je napomenuti da frizz često nastaje kao posljedica nedostatka hidratacije i prekomjernog korištenja proizvoda za oblikovanje kose. Stoga je važno paziti na hidrataciju kose i koristiti proizvode koji joj neće otežati te pružaju dovoljno vlage. Također, preporučljivo je izbjegavati korištenje sušila za kosu s jakom toplinom ili prečesto ravnanje kose peglom za kosu.

Maske za kovrčavu kosu

Važno je naglasiti da kovrčava kosa često zahtijeva dodatnu njegu i hidrataciju kako bi kovrče ostale definirane i zdrave. Njegujte svoje kovrče ultra hranjivim maskama za kosu koje su obogaćene uljima. Takve maske za kosu pomoći će u zadržavanju vlage te smanjenu frizzy efekta, a samim time i poboljšanju definicije kovrča. Također, ako imate vrlo suhu kovrčavu kosu, možda će vam biti korisno primijeniti masku za kosu prije spavanja i ostaviti je na kosi preko noći. Na taj način, maska će imati više vremena za upijanje u kosu i pružit će dublju hidrataciju.

Redovita upotreba maski za kosu može poboljšati kvalitetu kose i spriječiti daljnja oštećenja. Važno je odabrati masku prilagođenu vašoj vrsti kose i koristiti ju u skladu s uputama. Na našem webshopu možete pronaći pregršt različitih maski za sve tipove kose koje će zasigurno poboljšati zdravlje vaše kose i dati joj zavidnu blistavost.