Novosti

Kako očuvati boju kose što duže? Spas u zadnji čas!

Zatvaranje frizerskih salona u ovoj neizvjesnoj situaciji sigurno vam je teško palo ako svoju kosu prepuštate u ruke frizera i ne volite eksperimentirati sami. No, na sreću postoji rješenje i u ovakvim situacijama! Uz pomoć stručnjaka sastavili smo par savjeta koji će vam pomoći pri održavanju vaše boje kod kuće. Idealni početak očuvanja boje kose postojanom što duže započinje odmah nakon samog bojanja.Temeljni proizvod u njezi obojene kose je šampon. Iako se tajna očuvanja sjajne boje vaše kose krije u šamponu kreiranom za obojenu kosu, potrebno je pažljivo izabrati onaj pravi. Preporuka stručnjaka je da ne koristite mass market šampone zato što oni otvaraju kutikulu i na taj način pigment izlazi iz kose, a boja puno brže izbljeđuje za razliku kod korištenja profesionalnih šampona koji su vam dostupni putem online kupnje. Dodatni savjet u rutini za očuvanje boje je da izbjegavate pretoplu vodu tijekom pranja i korištenje vrućih alata za stiliziranje kose koji nisu prilagođeni obojenoj kosi. Najbolje šampone za obojenu kosu koji su prvi, a ujedno i najvažniji korak u njezi i održavanju boje izdvojili smo u nastavku. Oni pospješuju zatvaranje kutikule i zadržavaju pigmente u kosi.

label.m Colour Stay Shampoo

label.m Treatment Shampoo

Uz šampone, postojanost boje možete produžiti i uz Subtil Color Dose pojačivače čistog pigmenta koji se dodaju u maske za kosu. Kako funkcioniraju? Uzet ćemo na primjer da ste obojeni u tamno smeđu, boja vam se nakon nekog vremena malo isprala, pomiješajte Color Dose pigment Dark Brown s maskom i nanesite ju na opranu kosu, od korijena do vrhova. Maska će nahraniti vašu kosu, dok će pigmenti koje ste dodali u masku, obnoviti boju vaše kose. Super rješenje u situacijama kada niste u mogućnosti posjetiti frizerski salon. Dolaze u 11 nijansi tako da će te sigurno pronaći odgovarajući pojačivač!

Za sve one koje se ne farbaju, uz pomoć stručnjaka, izdvojili smo šampone i maske, ovisno o tipu kose, uz koje će vaša kosa dobiti sjaj i potrebnu njegu.

  1. Za tanku kosu i kosu koja se brzo masti preporuka su šamponi koji sadrže mali postotak hidratizacije jer neće iziritirati vaše vlasište da se više masti, a kosa će uz njih dobiti potreban volumen i čvrstoću. Uz šampon, preporuka je da se koristi i regenerator. Iako se najčešće polemike javljaju upravo oko korištenja regeneratora, on je obavezan i danas imamo regeneratore koji su weightless (bestežinski), što znači da ne otežavaju kosu, a značajni su za zatvaranje kutikule i njegu kose.

label.m Gentle Cleaning shampoo

label M Thickening shampoo

Saphira Mineral Treatment Shampoo

2. Za gustu kosu i onu koja je suha od korijena do vrhova, kojoj je potrebna hidratizacija, preporučujemo sljedeće proizvode :

label.m Honey & Oat Shampoo

label.m Honey & Oat Mask

Saphira Mineral Moisturizing Shampoo

Saphira Mineral Mud Mask

Želite li obogatiti svakodnevicu i svojoj kosi podariti potpunu njegu, preporučuje se korištenje i kombinacija svih triju proizvoda. Šampon, regenerator i maska za kosu s pojačanim, zaštitnim, obnavljajućim i hranjivim sastojcima od kojih će vaša kosa imati višestruke koristi. Osim toga, zahvaljujući hranjivim sastojcima i ugodnom mirisu koji odražava prirodnu posebnost, navedeni proizvodu za njegu kose, probudit će sva vaša osjetila, a pranje i njegu kose učiniti magičnim iskustvom u udobnosti vašeg doma.

Pratite nas i dalje a potrudit ćemo vam osigurati savjete stručnjaka koji će vam pomoći da na najbolji način brinete o vašoj kosu doma.

Čuvajte se i pazite na druge. #ostanidoma